NGK Spark Plug stelt vier types bougies en gloeibougies voor actuele voertuigen beschikbaar voor de aftermarket. Hieronder valt ook de Y8003J, een gloeibougie die geschikt is voor meer dan veertig van de meest verkochte modellen van Fiat, Alfa Romeo, Opel en Suzuki. De zelfregulerende gloeibougie Y8003J bereikt zijn werktemperatuur van 900 graden celcius binnen slechts vier seconden.

De ILKAR7B11 bougie beschikt over een extreem resistente en dunne middenelektrode van het edelmetaal iridium. Deze is ontworpen als exclusieve OE-bougie voor Toyota. De ILTR5D is identiek aan de Opel en Saab bougies voor de Opel Insignia 2.0 Turbo en de Saab 9-5 2.0T Bio Power. De bougie met het type IKR6G11 is identiek aan de affabriek geleverde bougie in de Suzuki Splash 1.0 en 1.2 en in een aantal uitvoeringen van de Opel Agila.

NGK presenteert op de IAA in Frankfurt een nieuwe bougie met korte aansluiting (een derde van conventionele SAE-aansluiting) , toegepast op motoren met hogere vuldrukwaarden en ontstekingsdrukken. De bobine of de bougiekabel maakt contact door een veer die in de cup zit, waardoor een betrouwbare hoogspanningsverbinding ontstaat.

De aandeelhouders van Autodistribution International (ADI) hebben onlangs NGK Spark Plug Europe voor het eerst uitgeroepen tot Supplier of the Year 2010.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties