Onderdelenfabrikant Visteon verkoopt haar in Korea gevestigde aircodivisie voor ruim drie miljard euro aan een samenwerkingsverband van bandenfabrikant Hankook en de private equity specialist Hahn and Co.

Visteon, dat zich in 2000 afsplitste van Ford Motor Corporation, verkoopt de airco- en clima-activiteiten (een joint venture waarvan Visteon zeventig procent van de aandelen bezit) voor ruim drie miljard euro. Visteon heeft overigens een omzet van ruim zeven miljard euro.

De reden van de verkoop is dat Visteon zich meer wil gaan richten op meer high tech activiteiten, namelijk elektronische systemen, componenten en de ontwikkeling en productie van systemen voor de connected car en de hoog autonome auto.Visteon heeft in daarom al een automobiele cloudservice ontwikkeld en lanceert binnenkort haar Smartcore Cockpit Control-concept.

Overigens lijkt het erop dat ook andere grote onderdelenfabrikanten zich beraden op het ‘afstoten’ van de productie van low tech producten en systemen. Zij willen deze inruilen voor de ontwikkeling en productie van met name systemen en services voor de online verbonden auto.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties