In het eerste kwartaal van dit jaar is in de database van Autoscout24 twee keer zo vaak gezocht naar kleine occasions van vier, vijf jaar oud dan in de eerste drie maanden van 2015.

De belangrijkste oorzaak van de stijging is de prijs. Gemiddeld ging die in het VW Polo-segment weliswaar licht omhoog, maar het niveau is nog steeds lager dan vorig jaar. Zo kostte een kleine occasion in doorsnee 8.600 euro, vijfhonderd euro minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde tweedehands auto moest 12.800 euro opbrengen, blijkt uit de Marktmonitor van online portal Autoscout24.

Bezoekers zochten niet zozeer naar de allernieuwste kleine occasions (minder dan een jaar oud) maar vooral naar de modellen van vier tot vijf jaar. Directeur Jurgen Vugts van Autoscout24 Nederland wijst op het prijsverschil. “Een occasion van vier tot vijf jaar oud kost gemiddeld de helft van de nieuwwaarde, ongeveer achtduizend euro, en is vaak net zo goed.” Door die lagere populariteit staan nieuwe kleine auto langer te koop en stijgt het aanbod ervan: 92 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015.

Twee tot drie jaar

De grootste keuze heeft de consument uit auto’s van gemiddeld twee tot drie jaar oud (8.600 advertenties bij Autoscout24), negen procent meer dan het jaar ervoor. De gewilde occasions van vier tot vijf jaar oud zijn ook in aanbod gestegen (5.300), wat drie procent meer is dan vorig jaar rond deze tijd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties