Focwa is niet echt onder de indruk van het commentaar dat grote schadeketens hebben op de branchevereniging. Zo zou Focwa amper over toegevoegde waarde beschikken. “Het gaat heel moeilijk in de branche, niet zozeer met Focwa. Wij willen graag in gesprek met de schadeketens”, aldus voorzitter Frits Huffnagel.

Verschillende grote schadeketens als Care, ABS, ASN, Schadenet en AHG hebben bij Focwa op de deur geklopt voor meer inspraak. Peter Lammerts van CRE, de moedermaatschappij van ASN, zet vraagtekens bij de toegevoegde waarde voor Focwa-leden.

Met de invloed van de gecombineerde schadeketens hoopt hij een grotere vuist te maken. “Er is onvrede in de branche over wat de Focwa als branchevereniging voor de schadebedrijven kan betekenen. Vijf jaar geleden hebben we ook aan de bel getrokken en nu is de rek van het elastiek er een beetje uit.”

Frits Huffnagel zegt open te staan voor een dialoog met de schadeketens. “Ik begrijp heus wel dat er enige ontevredenheid is onder de leden. Focwa is heel goed in technische ondersteuning, en bijvoorbeeld cao’s maar wellicht wordt het tijd voor een accentverlegging.”

Welk accent zou moeten worden verlegd, wil of kan Huffnagel niet zeggen. “Daarvoor gaan we juist die gesprekken aan met de schadeketens. Daarna kunnen we beleid maken.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties