Na een groei in de omzet en het resultaat in het eerste kwartaal van 2011 is voor de Stern Groep nu ook het eerste half jaar positief afgesloten met een winst van 4,3 miljoen euro. Dit is bijna een verdubbeling van de winst. De netto-omzet is zes procent hoger uitgekomen op 502,4 miljoen euro dan in dezelfde periode een jaar eerder.

In het tweede kwartaal nam de netto omzet met 12,1 miljoen euro (5,5 procent) toe tot 232,3 miljoen. De toename kwam geheel voor rekening van de omzet nieuwe personenauto’s (9,4 procent) en nieuwe bedrijfswagens (23,9 procent) en kwam overeen met de landelijke ontwikkeling. Het bedrijfsresultaat steeg per saldo van 2,4 miljoen naar € 3,2 miljoen (29,6 procent).

Ondanks de onrust op de financiële markten, de economische effecten daarvan en de gevolgen voor de autobranche, verwacht Stern toch een verdere geleidelijke groei van operationele resultaten in 2011. Daarna zijn de groeiverwachtingen beperkt. Omzetgroei moet vooral komen van hogere volumes en verkoopprijzen op de zakelijke markt, maar ook van verbeteringen in de efficiency van het bedrijf.

Ook is de schadeherstelafdeling van Stern Groep onlangs een mobiele dienst gestart voor het herstellen van schades op locatie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties