Acht procent van de Nederlanders maakte vorig jaar gebruik van apps en websites om vervoer te regelen. Dat is drie procent meer dan in 2017, meldt het FD op basis van cijfers van Eurostat.

Het Nederlandse percentage is exact gelijk aan het gemiddelde voor de gehele EU. In Europees verband is Estland koploper (23 procent) als het gaat om vervoer regelen zonder zelf een auto te bezitten. Cyprus vormt het andere uiterste, met 0 procent. Buurlanden Duitsland en België noteren in het overzicht 3, respectievelijk 6 procent. Platforms die worden gebruikt voor de mobiliteitsinvulling zijn onder meer Snappcar, Greenwheels en Uber. Daarbij is het de vraag of Uber daadwerkelijk deel uitmaakt van de deeleconomie, aangezien een taxivergunning nodig is om te gaan rijden voor Uber.

Overnachting

Nederlanders blijken ook in bredere zin steeds meer gebruik te maken van de deeleconomie. Zo boekte vorig jaar 22 procent via websites of per app een overnachting bij een particulier. Dat is meer dan in 2017 en volgens de data van Eurostat boven het Europees gemiddelde (19 procent). Verder kent de deeleconomie een scherpe scheidslijn tussen actieve platformgebruikers – jonge hoger opgeleiden – en een passieve groep (65-plussers en niet-werkende Nederlanders).
Deel dit artikel op​
Laatste nieuws
1 juli 2025
Eerste e-step met kenteken
1 juli 2025
5,5 procent minder nieuwe auto’s in eerste halfjaar
1 juli 2025
Techniek Nederland introduceert Docking Van
1 juli 2025
Automotive Academy wordt LKQ Academy
1 juli 2025
Pilot met virtuele rijlessen
1 juli 2025
Horsmans servicedealer Subaru in Limburg
Meest bekeken berichten
Recente reacties