Shell Recharge Solutions gaat een volledige, elektrische mobiliteitsoplossing bieden aan Nissan-dealers. Hierdoor is het mogelijk om via alle Nissan-dealers in Nederland thuislaadoplossingen van en door Shell Recharge Solutions te laten installeren.

Door thuis een Shell Recharge laadpunt aan te schaffen, beschikken EV-rijders over verschillende functionaliteiten, zoals een AutoCharge-functie en slim laden. Met de AutoCharge begint een laadsessie zodra een EV-rijder de stekker in het stopcontact steekt. Via slimme laadfuncties is een laadsessie in te plannen, bijvoorbeeld op het moment dat de auto niet wordt gebruikt of tijdens daluren als de vraag op het stroomnet laag is en de energie goedkoper. Daarnaast kunnen EV-rijders er dankzij de Dynamic Power Management-module voor zorgen dat de beschikbare stroomcapaciteit optimaal verdeeld wordt en het elektriciteitsnet niet overbelast wordt.

Laadangst

Herman Keijsers, directeur bij Shell Recharge Solutions Europa: “We zitten midden in de transitie naar elektrische mobiliteit, waarbij we voor verschillende uitdagingen staan. Zo bleek uit onze vorig jaar gepubliceerde EV Driver Survey dat er nog veel laadangst heerst onder Nederlanders. Om dit soort uitdagingen het hoofd te bieden, moeten we komende jaren nauw en intensief samenwerken in de keten. Daarom ben ik trots op de samenwerking die we aangaan met Nissan. Samen kunnen we aankomende EV-rijders ontzorgen door bij de aankoop van een nieuwe EV ook gelijk hun thuislaadoplossing te regelen. Hiermee willen we de overstap op EV niet alleen versoepelen maar ook versnellen.”

Klantwensen

David Milan, directeur Nissan Nederland: “Met het lanceren van de nieuwe, 100 procent elektrische crossover Ariya en de bedrijfswagen Townstar EV, naast de reeds succesvolle Leaf, hebben wij ons EV-aanbod flink uitgebreid in 2022. Hierbij merken wij dat steeds meer klanten vragen om een thuislaadoplossing. Door de samenwerking met Shell Recharge Solutions aan te gaan, kunnen wij een sterk en aantrekkelijk aanbod neerzetten waarin aan alle klantwensen tegemoet wordt gekomen. De ervaring en kwaliteit van Shell Recharge Solutions maken het mogelijk om een alles-in-één-oplossing aan te bieden via ons uitgebreide dealernetwerk.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties