Tijdens haar jaarlijkse internationale congres introduceerde Groupauto International gisteren op Malta haar telematica-oplossing ‘G-connect’ voor de aftermarket. Hij wordt eind november gebruiksklaar getoond op het congres van de Nederlandse tak.

groupauto-dongel-freek-blekxtoonRobert Stevens, directeur technology, toonde de slimme dongel met simkaart, die verbonden is met een app en een diagnoseplatform. Op die manier zijn berijders, hun voertuig en het garagebedrijf connected via een app. Met de oplossing kan medio 2018 ook ‘remote’ diagnose worden gesteld: het diagnosticeren van voertuigen zonder dat ze in de werkplaats zijn. Een pilot met meer dan vijfhonderd voertuigen (Spanje, Turkije) is volgens Groupauto positief verlopen.

The Xperience

Freek Blekxtoon, directeur Groupauto Nederland (foto), kondigt aan dat de dongel en bijbehorende app binnenkort ook in ons land te zien zijn. “Op 28 november organiseren wij voor onze klanten ons eigen nationale congres ‘The Xperience’, waar zij deze oplossing kunnen ervaren. De G-connect dongel en de werking ervan kan daar live worden beproefd, net als pass through en remote connection– oplossingen. Wij lanceren daar ook onze nieuwe consumentenapps.” Overigens zal het nog even duren voordat de dongel daadwerkelijk leverbaar wordt. Groupauto start in december in Nederland met een pilot. Mede op grond van de uitkomsten zal medio 2018 gefaseerd de marktuitrol plaatsvinden.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties