Toyota Motor Corporation en Mazda Motor Corporation hebben op 4 augustus een overeenkomst getekend die voorziet in een verdergaande samenwerking. Toyota en Mazda maakten dit bekend tijdens een gezamenlijke persconferentie om 12.00 uur Nederlandse tijd.

Beide autofabrikanten werken al twee jaar lang nauw samen en gaan nu ook gezamenlijk auto’s bouwen. Hiertoe zal een joint venture worden opgericht in de Verenigde Staten. Tevens gaan de beide autofabrikanten gezamenlijk technologieën ontwikkelen voor elektrische voertuigen, de connected car en veiligheidssystemen. Daarnaast zullen ook gezamenlijk andere voertuigen worden ontwikkeld.

De overeenkomst verzekert beide autofabrikanten van hun onafhankelijkheid en garandeert dat beide gelijke partners zijn in de gezamenlijke activiteiten. Toyota en Mazda zullen voor gelijke bedragen aandelen nemen in elkaars ondernemingen.

Gepassioneerd

Toyota-topman Akio Toyoda zei over de samenwerking: “De belangrijkste vrucht van onze samenwerking met Mazda is dat we een nieuwe partner gevonden hebben die echt van auto’s houdt. Het heeft ook Toyota’s concurrentiedrift aangewakkerd om niet te worden voorbijgestreefd door Mazda. Dit is een samenwerking waarin zij die gepassioneerd zijn van auto’s samen zullen werken om steeds betere auto’s te maken. Het is ook de verwerkelijking van onze wens om auto’s nooit te laten verworden tot een commodity.”

Innovatie

Mazda-topman Masamichi Kogai zei: “Niet doet mij meer plezier dan wanneer we door deze alliantie kunnen helpen de auto-industrie een nieuwe boost te geven en te zorgen voor meer autofans door twee concurrerende geesten bij elkaar te brengen die elkaar kunnen inspireren, wat leidt tot innovaties en het koesteren van talent en leiders.”

Op de foto: Toyota-topman Akio Toyoda (links) en Mazda-topman Masamichi Kogai bij het tekenen van de start van de samenwerking, mei 2015.

Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties