De Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) investeert in de backoffice en een nieuwe huisstijl voor zijn leaseprogramma LeaseProf, dat sinds enkele jaren in het bezit is van AAGB. Daarnaast biedt LeaseProf de aangesloten garagebedrijven nu ook de mogelijkheid om privélease aan te bieden. AAGB introduceert de nieuwe propositie tijdens de Autotechnica-vakbeurs in Brussel, die nog duurt tot 26 maart.

Rob Visser, netwerkdirecteur van AAGB: “We roepen het in Ede natuurlijk al enige tijd: het wagenpark elektrificeert in rap tempo, vormen van autobezit veranderen, Mobility as a Service is in opkomst, de zelfrijdende auto komt eraan, nieuwe automerken komen op de markt. En ook niet onbelangrijk is dat het aantal servicepunten van dealerbedrijven drastisch daalt. Daar ontstaan knelpunten waarvoor we naar oplossingen moeten zoeken, maar leasemaatschappijen net zo goed.”

“Leasemaatschappijen zoeken een service organisatie met landelijke dekking. Dat kunnen wij bieden met onze garageformules. Groot voordeel is ook dat universele garagebedrijven middels onze certificering kunnen werken aan alle merken auto’s. Leasemaatschappijen hebben slechts één contactpunt; LeaseProf. Met achter zich AAGB, en in Europa daarachter Alliance Automotive Group, en op mondiaal niveau GPC. De grootste automotive onderdelendistributeur ter wereld, wij kunnen op elk gewenst niveau met alle leasemaatschappijen het gesprek aangaan.”

Maatwerk

Raymond Uijtendaal, commercieel eindverantwoordelijk voor LeaseProf legt het voordeel uit: “Die wereldwijde power vertalen wij met LeaseProf weer door naar de leasemaatschappijen, maar ook naar het individuele garagebedrijf. In Nederland én in België, want we hebben ook besloten de Belgische markt te gaan bedienen. Met overigens een uniek aanbod voor de leasemaatschappijen, die bij ons een ongekende vrijheid krijgen. Echt maatwerk.”

Breed aanbod

Visser vult aan: “Daarbij verliezen we natuurlijk niet het belang van het garagebedrijf uit het oog. We gaan voor win-win-win-win: berijder, garagebedrijf, AAGB en leasemaatschappij moeten hier beter van worden. Al kennen we onze rol, primair zijn we natuurlijk onderdelenleverancier. Maar het zal de markt niet ontgaan zijn dat we ons aanbod steeds breder maken. Zoals recent met banden, equipment, paint/non-paint, carcleaning en nu dus ook met lease.”

Uijtendaal: “De markt gaat snel leren dat er bij ons meer kan dan in het traditionele model. Dat we scherpere tarieven op montage en onderdelen kunnen bieden dan het dealerbedrijf. We hebben met NAPA nog een extra troef in handen, want bij ons kunnen leasemaatschappijen op onderdelen én merken sturen. Echt uniek!”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties