Het wagenpark van Arval BNP Paribas is in 2023 toegenomen tot ruim 1.7 miljoen leasevoertuigen (1.701.540) wereldwijd. Dit betekent een organische groei van 6,9 procent ten opzichte van 2022.

Van het wagenpark zijn er 166.363 volledig elektrisch (BEV), 85 procent meer dan in 2022. In het laatste kwartaal van 2023 bestond 22 procent van de bestellingen van nieuwe voertuigen uit BEV’s. Arval heeft tot doel om in 2025 350.000 volledig elektrische voertuigen te verleasen en een algemene doelstelling om 700.000 geëlektrificeerde voertuigen te verleasen.

Alain van Groenendael, voorzitter en ceo van Arval: “2023 was een uitzonderlijk jaar. Dat blijkt ook uit de groei van ons leasewagenpark, de vooruitgang die we op verschillende vlakken hebben geboekt en de ontwikkeling van onze partnerschappen. We mogen trots zijn op onze prestaties. Dit belooft veel goeds voor de kansen en uitdagingen die ons te wachten staan in 2024, een transitiejaar voor de markt en voor Arval. Met de steun van BNP Paribas, onze medewerkers en partners zullen we groei blijven stimuleren door onze klanten een steeds betere ondersteuning te bieden bij hun energietransitie.”

Nederland

In Nederland heeft Arval een marktaandeel van 11,3 procent in de markt voor operational lease. Het wagenpark groeide met 4,1 procent ten opzichte van 2022 naar 104.800 leaseauto’s, waarvan 25.000 volledig elektrisch. BEV’s waren in Nederland goed voor 39 procent van alle nieuwe bestellingen in 2023.

Andrea Falcone, algemeen directeur van Arval BNP Paribas in Nederland: “Met trots kijken we terug op een succesvol jaar voor Arval in 2023, waarin we sneller dan de markt zijn gegroeid en we onze positie als toonaangevende mobiliteitsaanbieder in Nederland hebben verstevigd. Met de integratie van Terberg Business Lease Group, en daarmee merken als Justlease en JustGo, hebben we ons aanbod op het gebied van private lease en deelmobiliteit verbreed en verbeterd. Aangezien bijna 40 procent van de bestelde leaseauto’s volledig elektrisch is, het aantal gebruikers van Arval Mobility Link met 50 procent is gestegen en we toenemende interesse in zakelijke fietslease waarnemen, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten duurzame mobiliteit net zo belangrijk vinden als wij en dat Arval op de goede weg is. Deze ingezette richting zal in 2024 worden voortgezet.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties