Ayvens (de nieuwe naam voor de gefuseerde leasemaatschappijen ALD Automotive en Leaseplan) heeft de grens van een half miljoen elektrische voertuigen in het wagenpark bereikt. Aan het eind van 2022 hadden ALD Automotive en Leaseplan gezamenlijk nog 380.000 EV’s in de vloot.

Dat maakt de leasemaatschappij bekend bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal van 2023. In dat derde kwartaal was 37 procent van de nieuw geregistreerde personenauto’s een EV. Over negen maanden is dat 34 procent. In de Europese markt bedraagt het aandeel EV’s in de nieuwe registraties 22 procent. Ayvens streeft ernaar dat tegen 2026 50 procent bestaat uit elektrische voertuigen, 40 procent batterij-elektrisch en 10 procent plug-in hybride elektrisch.

Transitie

“Deze nieuwe mijlpaal benadrukt onze ambitie om de introductie van elektrische voertuigen te versnellen en is volledig in lijn met het PowerUP 2026 strategisch plan en onze nieuwe merkbelofte”, bevestigt Tim Albertsen, ceo van Ayvens. “Dankzij wereldwijd 3,4 miljoen beheerde voertuigen en ‘s werelds grootste EV-vloot met meerdere merken zijn we optimaal voorgesorteerd om de transitie naar emissievrije mobiliteit vorm te geven. We spelen een belangrijke rol in het verbreden van het aanbod van elektrische voertuigen om zo de transitie van de vergroening van wagenparken wereldwijd te versnellen. En kunnen we duurzame mobiliteit voor iedereen tot een gemakkelijke keuze maken.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties