Autoverhuurbedrijf Hertz heeft met Uber zijn samenwerking uitgebreid waardoor er in 2025 tot 25.000 elektrische voertuigen beschikbaar komen voor Uber-chauffeurs om te huren in heel Europa, te beginnen in Londen en uit te breiden naar Parijs en Amsterdam.

Het gaat om een breed scala aan EV’s, waaronder voertuigen van Tesla en Polestar.

Het partnerschap is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hertz om een van de grootste elektrische verhuurvloten ter wereld uit te bouwen en van de vooruitstrevende toezegging van Uber om tegen 2030 in Europa en Noord-Amerika een emissieloos platform te worden.

Zero emissie

Dara Khosrowshahi, ceo van Uber: “Als het grootste mobiliteitsplatform ter wereld weten we dat onze impact verder gaat dan onze technologie. Klimaatverandering is de meest urgente wereldwijde uitdaging die we samen moeten aanpakken – nu is het tijd om te versnellen. De uitbreiding van ons partnerschap met Hertz naar Europa zal onze overgang naar zero-emissie aanzienlijk stimuleren, bestuurders helpen hun gebruikskosten te verlagen en het stadsvervoer opschonen. We streven naar een 100% elektrisch platform in heel Europa tegen 2030.”

Voordelen van elektrificatie

Stephen Scherr, ceo bij Hertz: “Hertz versnelt het streven naar duurzaamheid en onze samenwerking met Uber bevordert dit aanzienlijk. Door EV’s beschikbaar te maken voor rideshare-chauffeurs, dragen we niet alleen bij aan de reductie van emissies in Europese steden, maar vergroten we ook de mogelijkheden voor mensen om de voordelen van elektrificatie te ervaren. Terwijl Hertz investeert om een van de grootste EV-vloten ter wereld te creëren, zal ons partnerschap met Uber ervoor zorgen dat wij voorop blijven lopen in het snel veranderende mobiliteitslandschap in Europa.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties