Jaguar Land Rover kondigt nieuwe toekomststrategie ‘Reimagine’ aan: de toekomst van modern luxury. Alle modellen van Jaguar en Land Rover zijn tegen het einde van het decennium met 100% elektrische aandrijving verkrijgbaar, beide merken krijgen verschillende architecturen om ‘unieke persoonlijkheden’ te realiseren.

Halverwege dit decennium is Jaguar omgetoverd in een volledig elektrisch luxemerk met een drastisch gewijzigd portfolio, bestaande uit modellen met aantrekkelijke designs en baanbrekende technologie van de volgende generatie. Jaguar creëert hiermee unieke ervaringen voor klanten. Hoewel het naamplaatje wordt behouden, zal de geplande Jaguar XJ-vervanging geen deel uitmaken van de line-up: Jaguar streeft ernaar om zijn unieke potentieel te realiseren.

Jaguar en Land Rover bieden tegen 2030 elektrisch rijplezier aan. Tegen die tijd zal – behalve 100% van de Jaguar-verkopen – naar verwachting 60% van de verkochte Land Rovers uitgerust zijn met emissievrije aandrijflijnen.

Het doel van Jaguar Land Rover is om in 2039 CO2-neutraliteit te realiseren in de toeleveringsketen, producten en activiteiten. Als onderdeel van deze ambitie bereidt Jaguar Land Rover zich ook voor op de verwachte invoering van brandstofceltechnologie met schone waterstof, aangezien deze industrie steeds meer voet aan de grond krijgt. De ontwikkeling is al aan de gang met prototypes die binnen de komende twaalf maanden op de Britse wegen arriveren als onderdeel van het langetermijninvesteringsprogramma.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties