Het totale leasepark is in het tweede kwartaal van 2021 met 1,3 procent toegenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aantal zakelijke leasepersonenauto’s steeg met 0,9 procent, waarmee de krimp van dit segment in het eerste kwartaal ongedaan werd gemaakt. 23,1 procent hiervan had een stekker. Het park aan privé geleasete auto’s, bestelwagens en elektrische fietsen groeide in het tweede kwartaal.

Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen (VNA). Renate Hemerik, voorzitter VNA: “Het is goed dat thuiswerken tijdens de crisis een vlucht heeft genomen. Tegelijkertijd blijft er een duidelijke behoefte om elkaar zakelijk ook fysiek te kunnen ontmoeten. Dat zien we terug in een toename van het verkeer op de weg en een blijvende behoefte aan zakelijke leaseauto’s.”

Privé lease en leasefiets

Het wagenpark aan privé geleasete auto’s is in het tweede kwartaal gegroeid met 2,3 procent. Over de gehele eerste helft van 2021 is het park nu met 4,2 procent toegenomen ten opzichte van eind 2020.

Het park aan elektrische leasefietsen is in het eerste halfjaar van 2021 met de helft toegenomen en telt nu ruim 19.000 e-bikes en speed-pedelecs. Ruim 80 procent daarvan wordt zakelijk geleaset en 20 procent particulier. Renate Hemerik: “Als je reist, dan is het goed om dit zoveel mogelijk emissievrij te doen. De branche faciliteert bedrijven en particulieren graag met duurzame oplossingen. Dat zijn steeds vaker elektrische auto’s. Daarnaast zien we een toenemende populariteit van leasefietsen. Als branche groeien we mee met de behoefte van de klant.”

Bestelwagenmarkt

Ook de leasebestelwagen blijft een groeisegment. Dit park groeide in het tweede kwartaal met 1,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Gedurende de eerste helft van 2021 is het park nu 4,3 procent groter dan aan het eind van 2020. Renate Hemerik: “De economie profiteert van de gedeeltelijke opening van onze samenleving. Het herstel van de economie doet de markt voor bestelwagens goed. Leasemaatschappijen zorgen ervoor dat nieuwe bestelwagens toegankelijk blijven voor ondernemers, ook nu de financiële reserves van bedrijven soms krapper zijn.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties