KAV Autoverhuur lanceert Private Share. Het concept beoogt autodelen zowel voor privé als zakelijke toepassing te vereenvoudigen. Kern is dat bestaande eigenaren én autokopers hun voertuig – nieuw of jong gebruikt – aansluiten. Zelfs een compleet wagenpark kan worden ingebracht.

Alle deelnemende auto’s worden voorzien van hardware – een ‘kastje’ dat gebruikers de eerste zes maanden kosteloos tot hun beschikking krijgen. Via een app kan vervolgens het voertuig verhuurd worden aan het algemene publiek of (desgewenst) binnen het eigen persoonlijke netwerk. De huurder betaalt op basis van gereserveerde tijd en gereden kilometers. KAV rekent de eigenaar af op een (gemaximeerd) percentage van de omzet. Middels de app wordt de auto geboekt en geopend. Ook de financiële afwikkeling gebeurt real-time. Het concept wordt aangeboden inclusief verzekering en boete-afwikkeling. Aanmelding van nieuwe huurders wordt gecontroleerd door Private Share.

Bijtelling

Het systeem houdt de kilometers bij voor de bijtelling. “Onderling autodelen wordt zo eindelijk ook fiscaal transparant”, aldus Thom Doorenbosch, commercieel manager bij KAV. “Het transformeert deze vorm naar brede toepasbaarheid. In combinatie met autolease wordt onderling autodelen bovendien commercieel zeer aantrekkelijk voor iedere leaserijder.” De bestaande autodeellabels van KAV worden op Private Share geïntegreerd. Zo dienen ConnectCar en StudentCar (vaste standplaats) en Witkar en Pop-Up-Car als vervangende auto.

Propositie

De ambitie van KAV-eigenaar Hemmie Kerklingh is om met Private Share het grootste professionele deelautobedrijf van Nederland te worden. De eerste particuliere deelnemers hebben zich volgens KAV reeds gemeld. De samenwerking met “een landelijke retailer” wordt momenteel geformaliseerd. Verder zal “een grote leasemaatschappij” de dienst binnenkort als optie meenemen in de propositie voor eigen klanten. Op de bijbehorende website privateshare.com prijken overigens de Nederlandse importeurs van Mercedes, Ford, Hyundai en Kia als leveranciers van Private Share.  
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties