Met het weer beschikbaar komen van subsidie voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto is ook de belangstelling voor zo’n auto toegenomen. Gaspedaal.nl ziet in de eerste twee weken nadat het budget vrijkwam al 19 procent meer zoekopdrachten voor een EV dan een maand eerder.

Voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto is voor particulieren 3350 euro subsidie beschikbaar, tot een totaal van 71 miljoen euro. Voor een tweedehands EV kan 2000 euro subsidie worden aangevraagd tot een totaal van 20,4 miljoen euro. De verwachting is dat beide potjes snel leeg zullen zijn.

Duurzaam

Uit verdere data van Gaspedaal.nl blijkt dat inmiddels 18 procent van de consumenten zoekt naar een duurzamere auto (elektrisch, hybride, waterstof). Precies een jaar geleden was dat nog 10 procent. Ingrid Spierts, marketingdirecteur van Gaspedaal.nl: “We zagen vorig jaar al dat er steeds meer interesse is voor duurzame tweedehandsauto’s. Nu er meer beschikbaarheid is en het financieel ook interessanter wordt, zien we dat de duurzame tweedehands auto steeds populairder wordt bij de consument. Consumenten zoeken duidelijk een goede balans tussen duurzaamheid en het financiële plaatje.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties