Hoewel vorige week met veel tamtam de nieuwe Audi A8 werd geïntroduceerd, lijkt volgens de Süddeutsche Zeitung het einde van Audi als zelfstandige divisie binnen VW AG nabij. De Duitse krant meldt dat de Volkswagen-top Audi wil scharen onder het management van Porsche – met een super premiumdivisie als gevolg.

Maar de ingreep zou nog verder reiken. Audi kon volgens de Duitse pers wel eens worden opgedeeld tussen Volkswagen en Porsche. Technologisch dan, want het merk blijft overeind. De kleinere modellen zullen in het geschetste scenario vooral komen uit de koker van Volkswagen, lees: Wolfsburg. De luxere topmodellen (vanaf de A4, waarvan de Europese verkoop tegenvalt) ontstaan op de tekentafel van Porsche. Voor Audi zal het zelfstandig ontwikkelen van zijn modellenreeks dan voorbij zijn.

Elektrische aandrijving

Vooral het ‘gedwongen’ huwelijk tussen Audi en Porsche zou veel te maken hebben met de ontwikkeling van elektrische aandrijving. De daarvoor benodigde platforms en de technologie ten aanzien van autonoom rijden, De top van VW AG wil hier een maximale synergie bewerkstelligen. Alle neuzen moeten dezelfde kant op, en dat gaat het beste onder één leiding. Zo bezien is de nieuwe A8, voorzien van alle autonome vaardigheden die vandaag de dag mogelijk zijn, een mooie bruidsschat voor Porsche.
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties