De Hedin Mobility Group maakt de overname bekend van de Finse Laakkonen Group. Met de overname is Hedin nu aanwezig in alle Scandinavische landen.

Laakkonen is een van de grootste autoretailers in Finland, met een omzet van 615 miljoen euro in 2021. Er werken 855 medewerkers in 21 vestigingen verspreid over 15 Finse steden. Jaarlijks verkoopt Hedin ongeveer 25.000 auto’s, 10.000 nieuwe en 15.000 gebruikte. Laakkonen vertegenwoordigt acht merken: BMW, Mini, Ford, Opel, Nissan, Subaru, Skoda en Mazda. Die laatste twee merken zijn nieuw in het portfolio van Hedin.

“We zijn trots om de Finse markt te kunnen betreden, samen met Laakkonen, een bedrijf met een sterke reputatie die we willen koesteren en uitbreiden. Laakkonen is een toonaangevend retailbedrijf dat diversificatie in onze portfolio brengt en een sterke aanwezigheid op de markt biedt”, aldus ceo Anders Hedin.

Reetta Laakkonen, voorzitter van de raad van bestuur van de Laakkonen Group zegt: “De overname is een uitstekende oplossing, waar alle belanghebbenden van profiteren. We zijn trots op het bedrijf dat we in de loop der jaren hebben opgebouwd.”

Q1

Naast het overnamebericht maakt Hedin de resultaten over het eerste kwartaal van 2022 bekend. In het eerste kwartaal steeg de omzet met 42,8 procent tot een totaal van 9,4 miljard Zweedse kronen (ruim 900 miljoen euro). Deze forse stijging is voornamelijk het gevolg van de diverse overnames in het begin van het jaar. De operationele winst bedroeg 417 miljoen kronen (zo’n 40 miljoen euro).

In een toelichting bij de kwartaalcijfers zegt Anders Hedin dat de vooruitzichten voor het tweede kwartaal onzeker zijn vanwege het voortdurende tekort aan halfgeleiders en de oorlog in Oekraïne. De focus zal met name liggen op het consolideren van Hedins positie en het integreren van de overgenomen dealergroepen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties