PGA Nederland verkoopt de vier Peugeot-dealerbedrijven van Nefkens Noord-Holland per 1 februari 2011 aan Peugeot-dealer Van Zwienen en De Jong’s Autobedrijven, die beide in dezelfde provincie al voor dit merk actief zijn. PGA Nederland, eigenaar van Nefkens, heeft hiervoor met de betrokken partijen een intentieverklaring ondertekend.

De vestigingen Nefkens Velserbroek en Nefkens Heemstede worden verkocht aan De Jong’s Autobedrijven, die momenteel als erkend Peugeot-reparateur actief is in het Peugeot-netwerk. De vestigingen Nefkens Alkmaar en Nefkens Heerhugowaard worden verkocht aan Peugeot-dealer Van Zwienen, die al vestigingen heeft in Zaandam, Purmerend, Hoorn en Heemskerk. Ook autoschadebedrijf UAS van PGA Nederland in Alkmaar komt in handen van Van Zwienen.

Herstructurering

De verkoop van de Peugeot-dealerbedrijven is puur van strategische aard en betekent niet dat PGA Nederland de ambitie om te groeien in de ijskast heeft gezet. Bestuursvoorzitter Luijckx: “Wanneer je als groep de herstructurering van een dealernetwerk voorstaat, moet je soms zelf de eerste stap zetten. Dat hebben wij nu gedaan.” Luijckx zegt met vier Peugeot-vestigingen in Noord-Holland niet de onderlinge synergie te kunnen bereiken zoals PGA Nederland die voorstaat. “In Noord-Holland hebben wij te maken met de fysieke scheiding door het Noordzeekanaal, alsmede met de tweedeling van ons verzorgingsgebied door dat van autobedrijf Van Zwienen.”

Verzorgingsgebieden

Volgens Luijckx zijn grote, aaneensluitende verzorgingsgebieden essentieel om ook in de toekomst te kunnen blijven renderen. In andere regio’s heeft PGA Nederland deze situatie met Nefkens en Peugeot wel bereikt. Het alternatief voor Noord-Holland was volgens Luijckx de overname van Van Zwienen. “Met 9.000 nieuw verkochte Peugeots in 2010 heeft Nefkens echter al een Peugeot-aandeel van ruim 23 procent in de Nederlandse markt. Na de overname zal ons aandeel nog altijd een kleine 20 procent bedragen.”
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties