Onder de naam Tap Up is Shell deze week in Rotterdam een proef begonnen om benzine (euro 95) en diesel af te leveren aan huis, op kantoor of elders. Voor het gemak en de tijdbesparing betalen de afnemers per tankbeurt 3,95 euro extra. De literprijs is een mix van Shell-stations en concurrenten in de buurt.

shell-tapupAflevering gebeurt met een elektrisch voertuig, dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld en brandstoftanks heeft om zo’n tien personenauto’s mee te vullen. Het personeel is volgens Shell uitgebreid getraind, om geen concessies te doen aan veiligheid. Ook aan het milieu is gedacht, middels een losse mat die gemorste brandstof opvangt.

Creditcard

Gebruikers van de service melden per app hun bestelling, kenteken en tijdstip (13.00 – 20.00 uur). Langs dezelfde route arriveert de rekening, te voldoen via creditcard of automatische incasso (geen tankpas). De brandstoftank wordt vooralsnog altijd geheel gevuld; een bepaald aantal liters afnemen kan (nog) niet. Gezien hun tankgrootte zijn trucks uitgesloten van de Shell-pilot. De duur van de proefperiode is nog onbekend; bij gebleken succes is uitrol naar andere grote steden waarschijnlijk. Landelijke gebieden blijven, gezien hun dunbevolktheid, aan de zijlijn.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties