Wensink Automotive en Dijkstra Autogroep hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor een overname per 1 januari 2019. Huidig eigenaar Sip Dijkstra treedt toe tot de centrale directie als aandeelhouder van Wensink Beheer en als algemeen directeur van de divisie Citroën, DS en Kia.

Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe situatie. De uitbreiding past binnen de strategie van Wensink om haar activiteiten verder uit te bouwen. Laurens Stigter, ceo van Wensink, spreekt van een “mijlpaal. Dijkstra vertegenwoordigt de mooie merken Citroën, DS en Kia. Onze verzorgingsgebieden overlappen elkaar grotendeels. Minstens net zo belangrijk is dat de culturen van onze bedrijven naadloos op elkaar aansluiten.”

Totaalaanbieder

Sip Dijkstra, algemeen directeur van Dijkstra: “Dit is voor mij een logische vervolgstap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Van dual-brand naar totaalaanbieder.” Na de overname gaat Dijkstra verder onder de naam Wensink. Wensink Automotive is opgericht in 1987 en met vijf vestigingen begonnen als officieel dealer van Mercedes-Benz. Na de samenvoeging met Dijkstra werken in totaal 1.300 medewerkers vanuit 48 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bij de dealerholding.

Leasemaatschappij

Naast het officiële dealerschap voor Mercedes-Benz, smart, Fuso, Ford, Citroën, DS en Kia heeft Wensink onder andere drie schadeherstelbedrijven, vier Truck & Trailer-bedrijven en een eigen leasemaatschappij. Dijkstra is opgericht in 1949 en altijd in handen gebleven van de familie Dijkstra. Het bedrijf is sinds 2006 gegroeid van drie naar dertien vestigingen in Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe. Behalve van Citroën en DS is Dijkstra ook dealer van Kia.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties