AkzoNobel organiseert op 21 en 22 november in Amsterdam een duurzaamheidsevenement dat de totale schadeherstelsector uitdaagt zijn CO2-uitstoot te beperken.
Deze zogeheten Vehicle Repair Sustainability Challenge brengt strategische partners uit de schadeherstelwereld bijeen, waaronder verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappij, schadeherstelbedrijven en equipmentfabrikanten. Het doel is door af te wijken van lineair denken, maar door partners bij elkaar te brengen transparantie in de keten wordt bevorderd. Dit geeft een beter beeld van de obstakels die overwonnen moeten worden om de sector duurzamer te maken.
Samenwerking
“Samenwerking speelt een fundamentele rol bij het beschermen van onze wereld, ver voorbij de dag van morgen”, aldus Patrick Bourguignon, directeur bij AkzoNobel. “Het gaat om het bundelen van krachten zodat we grenzen kunnen slechten en vindingrijke manieren vinden om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een immer veranderende wereld.”
De challenge focust zich op drie terreinen: de energietransitie, procesefficiëntie en circulaire oplossingen. “Iedereen heeft een rol te spelen in het reduceren van de CO2-voetafdruk. Samenwerking is cruciaal als we dit willen bereiken en onze ambities willen verwezenlijken”, zegt Wijnand Bruinsma, directeur duurzaamheid bij AkzoNobel, dat tot doel heeft een reductie van 50 procent CO2-uitstoot ten opzichte van het niveau in 2018, zowel voor AkzoNobels eigen activiteiten als doorheen de hele keten.