De Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en Summa College Automotive gaan gezamenlijk rijkserkende schadehersteltrainingen en -opleidingen aanbieden. Op 2 november jl. hebben Roel Akkerman, onderwijsdirecteur Summa College Automotive, en Rob Visser, netwerkdirecteur Alliance Automotive Group Benelux, de samenwerking officieel met hun handtekening bekrachtigd.

Rob Visser licht de samenwerking toe: “Nog maar kort geleden hebben wij schadeherstel equipment leverancier MSH overgenomen. De samenwerking met Summa College Automotive is een volgende, prachtige stap die naadloos aansluit bij onze ambities in de schadeherstelbranche. Samen met Summa zullen wij ons nu ook op opleiding en training van de schadeherstelbranche richten.”

Norm

De docenten van Summa Automotive zijn internationaal geaccrediteerd, waardoor de opleidingen kunnen worden aangeboden, overeenkomstig de internationale norm die daaraan verbonden is. “Waar Summa zorgt voor de kennisoverdracht, richten wij onze zeven TECH360 Centers in met hightech schadeherstelequipment en -gereedschap die voldoen aan OEM-vereisten. Omdat wij al onze TECH360 Centers inzetten, zijn deze trainingen voor schadeherstellers altijd in de buurt te volgen.”

Meerwaarde

Roel Akkermans van Summa College Automotive is blij met de samenwerking: “Door onze bundeling van krachten zijn de autoschadehersteltrainingen verspreid door heel Nederland en België te volgen en dat moet de instroom van autoschadehersteltechnici ten goede komen. Daarnaast wordt de techniek in de schadeherstel steeds complexer en dat geldt ook voor de tools en equipment die nodig zijn om moderne voertuigen te herstellen. Samenwerken op dat gebied is nodig en een absolute meerwaarde.” 

Aanbod

Naast eigen trainingen zal Summa ook de merkerkende schadehersteltrainingen van de AutoTech Alliantie aanbieden in de Tech360 Centers in Nederland. Deze rijkserkende trainingen betreffen specifieke modeltrainingen en algemene OEM-trainingen.

Het portfolio schadehersteltrainingen van AAGB richt zich op voorbewerking, carrosserieschades, verbindingstechnieken, ADAS, connectiviteit en elektrificatie. De verschillende modules passen uiteraard geheel binnen de branchenorm schadeherstel.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties