Vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft FBTO en Allianz Direct verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023.

Het onderzoek vond plaats onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. FBTO kreeg de hoogste scores voor de WA beperkt cascoverzekering (rapportcijfer 8,7) en voor zijn allrisk verzekering (rapportcijfers 8,8). FBTO scoort ten opzichte van andere verzekeraars erg hoog op punten als de dekking van letselschade, schade aan ruiten en diefstal van de auto, zowel bij de WA beperkt casco als allrisk verzekering.

Allianz Direct scoorde het hoogste rapportcijfer voor zijn WA-verzekering: een 9,6. De verzekeraar biedt als een van de weinigen ook op zijn WA-dekking vervangend vervoer aan bij schade van de auto.

Dekking

In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89 procent dit belangrijk. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88 procent vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. 87 procent vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84 procent van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Onderzoek

Over het onderzoek zegt Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl: “Het verschil tussen de verzekeraar met het hoogste cijfer en de verzekeraar met het laagste cijfer is groot. Er is dus nog genoeg ruimte voor verbetering van de polisvoorwaarden voor veel verzekeraars.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties