Onderzoeksbureau Tevreden.nl en Focwa organiseren dit jaar de uitreiking van de Focwa Schadeherstel Awards. Die prijzen zijn voor de best gewaardeerde schadeherstelbedrijven en worden uitgereikt in oktober tijdens het Focwa-congres.

De uitreiking van de prijzen is een vervolg op de verkiezing die Opiness vorig jaar organiseerde, toen nog onder alle schadeherstelbedrijven. Opiness-oprichter Bas Rasker heeft tevens een belang in Tevreden.nl. De beslissing om de verkiezing dit jaar door Tevreden.nl te laten uitvoeren, is een interne afweging die gemaakt is door Opiness-Tevreden.nl. Feit is wel dat Focwa eind vorig jaar een samenwerking sloot met Tevreden.nl. De komende award-uitreiking is onderdeel van die samenwerking.

Focwa-feestje

Anders dan vorig jaar, toen de verkiezing open stond voor alle schadherstelbedrijven, is de komende verkiezing voorbehouden aan Focwa-schadeherstelbedrijven en moet ook echt een Focwa-feestje worden. Directeur Femke Teeling: “Klanttevredenheid sluit heel nauw aan bij de kwaliteitseisen die we binnen Focwa hanteren. De Focwa Standaard is het keurmerk waar we met z’n allen invulling aan hebben gegeven dit jaar. Met deze awards kunnen we onze leden ook belonen en bedanken voor hun geleverde werk.”

Categorieën

Er zijn awards in vier categorieën. Allereerst zijn er de regio awards, voor het best gewaardeerde schadeherstelbedrijf per provincie. Uit deze twaalf wordt vervolgens een landelijke winnaar gekozen. In aanvulling op de uitreiking van vorig jaar zijn er dit jaar ook awards voor het best presterende truckschadeherstelbedrijf en de beste mobiele schadehersteller.

Klantreviews

De awards worden toegekend op basis van klantenreviews die beschikbaar zijn van de Focwa-bedrijven die al bij Tevreden.nl zijn aangesloten. Woordvoerder Brecht Grieten van Focwa legt uit dat een aantal leden nog geen klantreviews van Tevreden.nl heeft. “Daarvoor gaan we op zoek naar een oplossing. Sommige bedrijven hebben al een ander klanttevredenheidsonderzoek lopen. Daar wordt dan naar gekeken. Of we kijken of we een bedrijf alsnog kunnen aansluiten bij Tevreden.nl.”

2016

Vorig jaar won Schadeherstelketen ABS Autoschadeherstel de award voor de beste schadeherstelketen 2016. Mogelijk is er dit jaar geen aparte prijs voor beste keten. Brecht Grieten: “Dit is de richting die we met de verkiezing op gaan. We houden de mogelijkheid tot aanpassingen als bijvoorbeeld blijkt dat een keten eruit springt.” Met een klantwaardering van 9,7 werd Schadenet Rosenboom in Utrecht vorig jaar verkozen tot Schadeherstelbedrijf van het jaar.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties