Managementconsultant Hedde Rijkes van organisatieadviesbureau Berenschot is op 19 juni gestart als directeur Autorecycling bij ARN.

hedde-rijkesIn deze functie legt Rijkes verantwoording af aan Ingrid Niessing die sinds december 2017 algemeen directeur is van ARN. Het is zijn taak om samen met de aangesloten demontage-, shredder- en recyclingbedrijven uitvoering te geven aan de autorecycling in Nederland.

Ervaring

Als coördinator van het marktteam Branches & Verenigingen bij Berenschot heeft Rijkes ruime ervaring met het opstellen van visies en strategieën en het begeleiden van organisaties om hun doelstellingen te behalen. “Ik kijk ernaar uit samen met het team van ARN Auto Recycling en de 300 professionele recyclingpartijen verantwoorde en hoogwaardige autorecycling vorm te geven”, aldus Hedde Rijkes.

Nog 1,4 procent

ARN is in 1995 opgericht om invulling te geven aan de producentenverantwoordelijkheid van autofabrikanten. Het afgelopen jaar is een nuttige toepassing van afgedankte auto’s gerealiseerd van 98,6 procent. Binnen Europa geldt de wettelijke verplichting om tenminste 95 procent van het gewicht van een afgedankte auto nuttig toe te passen. Ten minste 85 procent moet als product of materiaal worden hergebruikt. Voor nog eens 10 procent moet een nuttige toepassing worden gevonden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van verbranding met energieterugwinning.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties