Abel Hulzinga, eigenaar van Autobedrijf Bosma in het Friese Sint Nicolaasga, heeft AutoFirst De Rijke in Lemmer overgenomen, het autobedrijf van Edwin en Annemarie de Rijke.

“Gjalt, technisch specialist en destijds de enige monteur van De Rijke, nam contact met mij op en vertelde me dat Edwin en Annemarie het bedrijf wilden verkopen. Ze hebben er ook nog een bed & breakfast bij en wilden zich meer daarop concentreren. Gjalt kreeg in eerste instantie de kans het bedrijf zelf over te nemen, maar dat was uiteindelijk toch niet zijn wens. Voor mij was dat iets makkelijker, omdat ik al een autobedrijf heb. Ik heb het toen wel overlegd met mijn team en zij vonden allemaal dat ik het moest doen.”

Eén bedrijf

Het is overigens al de tweede keer dat Abel Hulzinga een bedrijf overneemt; Autobedrijf Bosma, het bedrijf waar hij al sinds 1999 werkte, nam hij in 2014 over van de weduwe Bosma. Het is de bedoeling dat de bedrijven in Sint Nicolaaga en Lemmer naast elkaar blijven bestaan. “Ze zijn allebei niet groot genoeg om ze in elkaar te schuiven. In Sint Nicolaasga hebben we vijf hefbruggen, in Lemmer vier. In beide bedrijven zou ik er wel een monteur bij kunnen gebruiken, hoe moeilijk het ook zal zijn om die te vinden.”

“Het is ook de bedoeling om één van mijn monteurs in Sint Nicolaasga, Durk, wat meer verantwoordelijkheden te geven. Hij is technisch specialist en ik zie dat hij daar wel aan toe is. Ik hou me dan meer met de verkoop bezig en als overkoepelend leidinggevende, want hoewel het voor de Belastingdienst twee losse bedrijven zijn, wil ik dat mijn klanten het als één bedrijf zien. De bedrijven liggen tien minuten van elkaar, dus is het ook makkelijk om werk of monteurs van de ene naar de andere vestiging te verplaatsen als dat beter uitkomt.”

Concept

Met AutoFirst De Rijke is Hulzinga ook meteen aangesloten bij een concept, iets wat hij eigenlijk niet helemaal bij hem vindt passen. “Ik ben het vrije gewend. Ik heb ook al wel gesprekken gevoerd met mijn grossier Koskamp, die AutoFirst ooit mede heeft opgericht. Ik zie wel de voordelen van een concept, maar het kost ook elke maand een flink bedrag, dus ik twijfel nog of een concept wel wat voor mij is. Ik ben daar nog niet uit.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties