De hoosbui van woensdagavond 30 mei heeft Toncar Bosch Car Service in Berkel en Rodenrijs onder water gezet. Het bedrijf is 1 juni wel gewoon open gegaan.

Tot overmaat van ramp viel de dag daarna ook nog gedurende enkele uren de stroom uit. Personeel is tot elf uur ’s avonds bezig geweest om de ravage op te ruimen, zodat het bedrijf vrijdag 1 juni weer gewoon open kon.

Alleen apparatuur

Daniëlle van Egmond is blij dat er geen auto’s zijn getroffen. “Gelukkig alleen apparatuur. Ons balanceerapparaat is bijvoorbeeld stuk gegaan. Gelukkig kunnen we bij een collega-autobedrijf balanceren, dus we gaan zo goed en zo kwaad als het kan door.”

Schade

De schade aan het bedrijf is aanzienlijk. Wat voor schadebedrag daarmee gemoeid is, is nog niet te zeggen. “De verzekeringsexpert is gisteren geweest en heeft de schade opgenomen. We gaan het binnenkort wel horen.”

Riolering

De overstroming ontstond doordat de riolering op het industrieterrein al het water niet snel genoeg kon verwerken. “Er zijn meerdere bedrijven in de straat getroffen. Niet zo erg als bij ons, maar er zijn er meer die er last van hebben.” Lees ook deze reportage over Toncar, in nummer 2 van Aftersales Magazine, jaargang 2017.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties