KwikFit Nederland stelt Yutaka Kimbara aan als interim CEO na het vertrek van Martin Post. Kimbara zal de rol vervullen tijdens de zoektocht naar een nieuwe CEO voor de langere termijn. Kimbara is CEO van de holding van KwikFit (European Tyre Enterprise Ltd) en heeft uitgebreide kennis van de Nederlandse markt, vanuit zowel zijn huidige functie als zijn vorige functie als Chief Operating Officer.

Naast de aanstelling van Kimbara benoemt KwikFit twee andere nieuwe bestuursleden. Keijiro Fukuda keert terug bij KwikFit Nederland als Chief Operating Officer. Fukuda was tussen 2012 en 2016 Director Corporate Planning en Trading Director bij KwikFit Nederland, waarna hij in de VS en Japan functies bekleedde bij Itochu, het overkoepelende moederbedrijf van KwikFit. Meest recent was Fukuda gevestigd in Indonesië als president-directeur van PT Aneka Bumi Pratama, een natuurrubberverwerker. In deze functie heeft hij leiding gegeven aan de ontwikkeling van Project TREE, een initiatief om de natuurrubberproductie voor de bandenindustrie te verduurzamen.

Ook Paul Traas treedt toe tot de raad van bestuur van KwikFit Nederland en krijgt de nieuwe functie van Chief Administration Officer. Traas werkt al 27 jaar bij het bedrijf en is sinds 2010 lid van het managementteam. In zijn huidige functie houdt Traas toezicht op IT, audit, vastgoed en administratie. In zijn nieuwe rol als bestuurslid zal hij ook verantwoordelijk zijn voor HR.

Yutaka Kimbara: “Ik wil Martin bedanken voor al zijn werk bij KwikFit in de afgelopen dertien jaar. Hij heeft het bedrijf sterk door een aantal belangrijke uitdagingen geleid en laat het bedrijf in goede staat achter. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie. We zijn druk bezig met de werving van een permanente opvolger die straks de aansturing van mij kan overnemen voor de lange termijn.”

“Daarnaast feliciteer ik graag Keijiro en Paul met hun nieuwe functies. Zij hebben beiden een belangrijke rol gespeeld in het huidige succes van KwikFit Nederland. Ik kijk ernaar uit om nauw met hen samen te werken terwijl het bedrijf zich verder ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat.”

fotobijschrift: Yutaka Kimbara en (rechts) Paul Traas.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties