Al jaren was er sprake van dat Klaver Auto in Alkmaar ooit het Citroën-netwerk zou moeten verlaten. Het was de reden dat het autobedrijf zich in 2022 aansloot bij garageformule Eurorepar Car Service. Daarmee bleef de band met het moederbedrijf Stellantis behouden en dat bevalt prima. Directeur Elke Klaver: “We kijken vooruit en houden niet vast aan het verleden.”

Partnercontent

Mede-directeur Huub Meijer: “We zijn de importeur altijd een stap voor geweest. Als die met iets nieuws kwam, hadden we dat vaak al geregeld. Wij zijn Klaver. Dat is belangrijker dan het merk Citroën. Dat dragen we uit in de verkoop, maar ook in de aftersales, in de lease en in schadeherstel.”

Elke Klaver: “Al zijn we al jaren geen dealer meer, we behouden wel die uitstraling. Daarom voeren we een label als Groen Gedaan! en afficheren we ons als hybride en elektrisch specialist. Je moet aan de verwachtingen van de klant kunnen voldoen.”

Stellantis

Als Eurorepar Car Service is Klaver Auto feitelijk een universeel autobedrijf, al blijft de focus op Citroën liggen. Huub Meijer: “We kennen onze klanten goed en we praten graag met onze klanten. Uiteraard proberen we die binnen de Stellantis-merkenportfolio te houden. Daarvan hebben we eenvoudige toegang tot de onderdelen, daarvan hebben we de technische kennis. Gelukkig is het aanbod van Stellantis vrij breed. Daarnaast hebben we zes monteurs van een kaliber waarmee we elk merk aan kunnen. We praten ook niet graag over ‘vreemde merken’, want dat impliceert dat je er geen verstand van hebt. We hebben er wel degelijk verstand van.”

Ook organiseert Eurorepar Car Service trainingen, informatiebijeenkomsten en is er de aansluiting bij GMTO. Huub Meijer: “Dat is de grootste trouble shooter van Nederland, dus als je er zelf niet uitkomt, kun je ze bellen. Desnoods brengen we de auto naar ze toe. Hoe dan ook, ze lossen het voor je op.”

Klaver
De geschiedenis van de Klaver Autogroep gaat terug tot 1937, toen de opa van de huidige directeur Elke Klaver zijn eigen autobedrijf startte. In de lange geschiedenis is het bedrijf van veel verschillende merken dealer geweest. Vanaf 2000 richtte het bedrijf zich voornamelijk op Citroën.
In 2012 vestigde het bedrijf zich op de huidige locatie in Alkmaar-Noord. Vanaf 2014 opereerde het bedrijf als erkend reparateur, tot juli 2023. Anticiperend op het voortbestaan buiten het Citroën-netwerk sloot het bedrijf zich in 2022 aan bij de garageformule Eurorepar Car Service.
Elke Klaver vormt samen met compagnon Huub Meijer de directie van het autobedrijf; haar broer Björn Klaver is als eigenaar van het schadeherstelbedrijf een paar straten verderop ook nog altijd actief binnen de Klaver Autogroep.

Distrigo

In principe zijn alle onderdelen die bij Klaver worden versleuteld afkomstig van Distrigo, het onderdelenplatform van Stellantis, dat in Eurorepar bovendien een degelijk huismerk heeft. Huub Meijer is zeer tevreden, zowel over de kwaliteit als de beschikbaarheid van de onderdelen. “We werken met de onderdelen die de importeur zelf aanbeveelt. Daarnaast is Eurorepar een prachtige tweede lijn, dat met Reliance bijvoorbeeld een fantastische kwaliteit banden levert, tegen een heel goede prijs. Je hoeft dan ook niet meer te gaan shoppen. Bovendien zijn er zoveel verschillende soorten onderdelen. Neem sensoren. Als je die in het universele kanaal bestelt, gaat het nog wel eens fout. Als ik een Eurorepar-onderdeel bestel voor een auto uit de Stellantis-portfolio kan ik er blind van op aan dat het past.”

Bovendien heeft Distrigo onlangs uitgebreid met een tweede daglevering, naast de nachtlevering. Elke Klaver: “Daar hebben we onze werkplaats ook op ingericht. We zorgen dat we de auto’s ’s ochtends opnemen, waarna we direct de onderdelen bestellen, zodat we weten dat ze ’s middags binnenkomen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties