Meer dan een kwart van de millennials zou zelf autoreparaties uitvoeren om kosten te besparen in plaats van een professionele garage te betalen, zo blijkt uit een Britse studie van eBay. Daarentegen is slechts 18% van de babyboomers bereid hun handen vuil te maken – zij kiezen eerder voor hulp van hun plaatselijke garage.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, lijkt Gen Z wel bereid de handen vuil te maken: meer dan 23 procent van de respondenten van 17-24 jaar is geneigd om kleine autoreparaties zelf uit te voeren. Voor het onderzoek van eBay zijn actuele verkoopgegevens over 2022 gebruikt, waarbij de berekeningen zijn gebaseerd op onderdelen voor de best verkochte auto van het Verenigd Koninkrijk in 2022, de Nissan Qashqai.

Zwolle-Maastricht

Ruitenwisserbladen zijn een van de gemakkelijkst te vervangen onderdelen, en volgens dit onderzoek blijkt meer dan de helft van de onderzochte klanten bereid ze thuis te monteren. De verkoop voor 2022 weerspiegelde dit: de online retailer verkocht vorig jaar zo veel ruitenwissers dat ze allemaal achter elkaar gelegd een afstand  van 485 km innemen. Het equivalent van een retourtje Zwolle-Maastricht.

Gebroken of vernielde buitenspiegels kunnen leiden tot een apk-afkeur en behoorden tot de andere eenvoudig te monteren items die vorig jaar populair waren bij automobilisten. Een vijfde van de automobilisten zou bereid zijn een spiegel te vervangen. In 2022 verkocht eBay genoeg buitenspiegels om bijna 18 Olympische zwembaden mee te bedekken. Kopers kochten ook genoeg vloermatten om de Millennium Dome in Londen vier keer van vloerbedekking te voorzien.

201 kWh

Accu-gerelateerde problemen zijn de grootste oorzaak van oproepen voor pechhulp in het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar verkocht eBay met meer dan 201 kWh genoeg autoaccu’s om de Eiffeltoren meer dan 20 jaar van stroom te voorzien. Uit een analyse van eBay is overigens gebleken dat er een magazijn ter grootte van 11 daken van het Wembley-stadion nodig zou zijn om alle auto-onderdelen en -accessoires op te slaan die in 2022 op de marktplaats worden aangeboden.

Dr. Tony Tong, hoofd Automotive bij eBay UK, zei: “Omdat de kosten van levensonderhoud blijven stijgen, zijn automobilisten steeds meer op zoek naar manieren om gebruikskosten over de hele linie te verlagen. Deze trend naar doe-het-zelf-reparaties, aangewakkerd door de belangstelling van jongere generaties, is iets wat naar verwachting zal blijven toenemen – waardoor steeds meer automobilisten enthousiaste thuismonteurs worden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties