In de VS biedt LKQ sinds 2019 al de mogelijkheid van een mobiele diagnoseservice voor auto- en schadeherstelbedrijven, en fleetowners. Daar worden nu diagnose op afstand en over the air-services aan toegevoegd.

Met de mobiele diagnoseservice konden diagnosespecialisten van LKQ al in de werkplaats assistentie verlenen bij het oplossen van elektronische problemen, het inleren van complexe onderdelen (zowel nieuw als gebruikt) en het uitvoeren van software-updates. Dat gebeurt, zeker in Europa, al langer over the air. Nieuw is dat nu een onderdelendistributeur deze services gaat leveren.

Inmiddels heeft LKQ voor deze op locatie en over the air-diagnosediensten een aparte onderneming opgezet, Elitek. LKQ claimt overigens de grootste onafhankelijke aanbieder van deze diensten in de VS te zijn.

ADAS-kalibratie

Op termijn wil LKQ in de VS ook een gecertificeerde ADAS-kalibratie aan het serviceaanbod van Elitek toevoegen. LKQ Belgium biedt zowel ADAS-kalibratie als diagnose op afstand (pass-thru) al enige tijd aan. Of LKQ de diensten in de rest van Europa zal aanbieden, is nog niet bekend.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties