De Mivar Group heeft de Electronic Vehicle Health Check (EVHC) van Autoconnect Holland in zijn garagesoftwarepakket Driver geïntegreerd. Gebruikers van Driver kunnen hierdoor volgens Mivar nog sneller, simpeler en effectiever met elkaar communiceren vanaf de werkvloer.

Met EVHC voor Driver kan de monteur digitale controles aan voertuigen uitvoeren vanaf een tablet of smartphone. Op de handheld kan de monteur aanvinken wat er gecontroleerd is en welk meerwerk of aandachtspunten er zijn. De informatie in EVHC wordt via een netwerkverbinding real time door Driver verwerkt en aan de werkorder toegevoegd. De receptionist weet dan precies wat er aan de auto mankeert en kan dit met de klant bespreken, ondersteund met een rapport inclusief foto’s. Er hoeven dus geen notities op papier gemaakt te worden. Miscommunicatie en heen en weer lopen worden tot een minimum beperkt.

Transparant

Het structureel registreren van meerwerk en het consequent opvolgen vanuit een digitale omgeving kan tot twintig procent meer omzet opleveren, becijfert Eric Weijers van Autoconnect Holland: “Daarnaast zijn garagebedrijven met EVHC transparant naar hun klanten toe, waardoor de klanttevredenheid en loyaliteit toenemen.” Die transparantie spreekt Chris Kimman van de Mivar Group aan. “Klanten zijn steeds beter geïnformeerd en eisen van het autobedrijf een duidelijke werkorder en factuur. Monteurs kunnen nu in een handomdraai informatie invoeren, ondersteund met aanvullende opmerkingen en foto’s. Alle gevonden meerwerk wordt binnen Driver automatisch toegevoegd aan de bestaande werkorder, inclusief prioriteit, bandgegevens en profieldieptes. Geen vertraging, heen en weer geloop of dubbele handelingen.”

Samenwerking

De integratie van Driver en EVHC is het resultaat van samenwerking. Autoconnect Holland faciliteert de checks die op een tablet of smartphone uitgevoerd kunnen worden; Mivar verwerkt de uitkomsten, door al het gevonden werk automatisch toe te voegen aan de werkorder in Driver, zonder dubbele handelingen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties