Dun als water, dat is de 0W16-motorolie die deel uitmaakt van de Syntium motoroliën van Petronas. Vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton en zijn teamgenoot Valtteri Bottas luisterden recentelijk de presentatie op van deze nieuwe lijn volledig synthetische motoroliën.

De trend is onmiskenbaar: motorolie wordt steeds dunner. Dit is in eerste instantie ingegeven door de opdracht aan autofabrikanten om motoren te ontwikkelen die minder brandstof verbruiken. Immers, een dunnere olie geeft minder weerstand en bespaart dus brandstof.

Syntium

Het traject naar de 0W16-motorolie werd ingezet in 2018. In 2019 komt Petronas met een lijn volledig synthetische motoroliën die Petronas, dankzij de betrokkenheid bij de Formule 1, in extreme omstandigheden heeft kunnen testen en nu voor consumenten beschikbaar heeft. Ceo van Petronas, Giuseppe D’Arrigo: “Net als mensen moeten motoren die aan veeleisende omstandigheden worden blootgesteld voldoende afkoeling hebben om optimaal te kunnen blijven preseteren. De vloeistoftechnologie van Petronas is speciaal ontworpen om onder druk te presteren, zoals is bewezen door het constructeurskampioenschap van Mercedes-AMG Petronas in de Formule 1 de afgelopen vijf jaar. We zijn verheugd dat we onze klanten vloeistoffen kunnen aanbieden die zijn gefabriceerd dankzij onze winnende technologie.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties