Jeroen Feenstra (43) van Autobedrijf Herwers Zutphen is de beste Hyundai-technicus van Nederland. Hij won  de nationale Hyundai Skill Olympics in Sassenheim. In oktober dit jaar verdedigt hij de landseer tijdens de World Skill Olympics in Zuid-Korea.

Hendri Vlieger (28) van Auto Palace Zwolle werd tweede. Hij wordt namens Nederland afgevaardigd naar de Europese wedstrijd voor Hyundai-technici. In totaal zes deelnemers moesten diverse opdrachten uitvoeren en daarmee zowel hun theoretische als praktische kennis tonen.

Werkvolgorde

Aan de tweejaarlijkse wedstrijd in Zuid-Korea nemen ’s werelds beste Hyundai-technici deel. Dit jaar zullen meer dan negentig technici uit zestig landen aantreden. De wedstrijd bestaat uit praktijk- en theorieopdrachten, uit te voeren binnen een bepaalde tijd. Gelet wordt op de werkvolgorde, de zorg voor de auto en mens en of de diagnose onderbouwd wordt met voldoende kennis van het product.

Opleidingsniveau

Manager Services Leon Gordijn van importeur Hyundai Motor Nederland vindt het autotechnisch opleidingsniveau in Nederland hoog. “Tijdens de Hyundai World Skill Olympics scoort Nederland steevast goed. Ik ben erg benieuwd naar hoe onze technici het er dit keer van af zullen brengen. Hun uitslagen stralen niet alleen af op de bedrijven waar ze voor werken, maar op onze gehele organisatie.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties