Het Canadees-Amerikaanse Uni-Select neemt de Britse onderdelendistributeur Parts Alliance over. De laatste is de nummer twee in Groot-Brittannië, na LKQ-dochter ECP.

Parts Alliance UK (medeoprichter van het internationale samenwerkingsverband Nexus Automotive) was eigendom van HgCapital, een private equity onderneming. De nieuwe eigenaar is Uni-Select Inc., een Canadees-Amerikaanse onderdelendistributeur. De laatste heeft een notering aan de Canadese aandelenbeurs in Toronto. Uni-Select had in 2016 een omzet van 1,2 miljard USdollar. Het bedrijf staat onder leiding van President/ceo Henry Buckley (foto). In het eerste kwartaal dit jaar werd een omzet van bijna 300 miljoen dollar genoteerd. Parts Alliance realiseerde in 2016 een jaaromzet van 475 miljoen Britse ponden. Samen zou de 2016-omzet goed zijn voor bijna 1,6 miljard euro.

Opstap

Het is voor Uni-Select wellicht een opstap naar een grotere positie op de Europese aftermarket. Na LKQ-Sator-VHIP, Bain Capital (o.a. AD France en Doyen) en Blackstone (o.a. Group Auto in Frankrijk, Engeland en Duitsland), nu dus een vierde partij die zich meldt met groeiplannen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties