Werkgeversorganisatie Beta en BOVAG hebben op 1 december met FNV Metaal een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor de tankstations en wasbedrijven 2024-2025. De leden moeten nu bepalen of zij instemmen met het bereikte akkoord.

De nieuwe cao moet ingaan op 1 januari 2024 en heeft een looptijd van vijftien maanden (tot en met 31 maart 2025).

Afspraken

Onderdeel van de nieuwe cao is een structurele salarisverhoging van 185 euro bruto per maand op 1 januari 2024 en van 65 euro bruto per maand op 1 december 2024.

Ook het functiegebouw en de bijbehorende functielijst zou moeten worden aangepakt, met niet alleen aandacht voor functiegroepen, maar ook functiejaren of een ander eigen beloningssysteem.

Daarnaast vinden de cao-partijen dat de jeugdlonen fors verhoogd moeten worden naar 90 procent van het loon van een volwassene.

Ook is er gesproken over het generatiepact. Bestaande afspraken hieromtrent worden uitgebreid met de variant 70 procent arbeidsduur, 85 procent salaris, 100 procent pensioenopbouw. Een verzoek van een werknemer hiertoe zal in beginsel binnen zes maanden moeten worden toegekend.

Stemmen

FNV is van mening dat met het akkoord een “fatsoenlijk resultaat” is bereikt. De cao-commissie van de vakbond heeft daarom besloten om het cao-akkoord met een positief advies aan de leden voor te leggen. Het resultaat is pas definitief als de leden van FNV Metaal hun stem hebben uitgebracht en hebben ingestemd met het resultaat van de onderhandelingen. Stemmen kan tot 21 december.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties