Sinds 2014 stijgt bij het universele autobedrijf de omzet in autobanden voor personenwagens gestaag. Zeker bij de inmiddels ruim zevenhonderd bij WESP aangesloten autobedrijven is dat het geval.

Ging het in 2014 bij WESP gemiddeld om 685 verkochte en gemonteerde stuks op jaarbasis, afgelopen jaar waren het er 843. Zet de positieve trend van januari-februari in hetzelfde tempo door, dan eindigt 2019 rond de negenhonderd autobanden voor personenwagens. Al met al zou de toename sinds 2014 dan 31,4 procent bedragen.

Wielservice-apparatuur

Duidelijk is dat de sterkere focus bij ‘de universelen’ op banden zijn vruchten afwerpt. Er is flink geïnvesteerd in apparatuur voor wielservice en de grossiers zorgen voor levertijden van uren in plaats van voorheen dagen. Dat heeft de one-stop-functie versterkt en knabbelt vooral aan de marktpositie van de bandenspecialist. Verder is het hoge apk-aandeel van universele autobedrijven een stimulans voor de bandenomzet. Ruim veertig procent van het aantal verkochte en gemonteerde personenautobanden vindt rondom de periodieke keuring plaats. De totale vervangingsmarkt bedraagt in ons land ruim 8,2 miljoen stuks. Bij 240 werkbare dagen betekent dat een vijver van 34.000 personenautobanden per dag.
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties