bekeken: 2992 x
Waardeer dit artikel:
657 votes, average: 2,73 out of 5657 votes, average: 2,73 out of 5657 votes, average: 2,73 out of 5657 votes, average: 2,73 out of 5657 votes, average: 2,73 out of 5
(2,73)
(Inloggen is vereist)

Oliedialyse slaat aan

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 22 maart 2011, 11:09

Leestijd: 1 minuut

De Duitse fabrikant IMT heeft eind vorig jaar een oliedialysesysteem op de markt gebracht. De ontvangst was een beetje sceptisch, maar nu begint bij onze Oosterburen het concept aan te slaan. Het apparaat reinigt de motorolie bij een onderhoudsbeurt in plaats van vervanging.

Volgens IMT kan olie daardoor maximaal viermaal langer meegaan, hoewel na een dialyse het olieniveau wel op peil gebracht moet worden. IMT zet niet in op een hoog financieel voordeel, maar het is de bijdrage aan een duurzamere maatschappij wat zij promoten.
Oliemaatschappijen en -distributeurs van motorolie zijn omzettechnisch gezien minder blij en autobedrijven zitten contractueel nogal eens vast aan olievolumes. Maar in Duitsland zijn fleetowners en leasemaatschappijen geïnteresseerd. Zij kunnen hun duurzaamheidclaim en CO2-voetprint middels de oliedialyse verbeteren. Inmiddels zijn er een paar ondernemers opgestaan die met een mobiel oliedialyseapparaat bij vrachtwagenbedrijven langs gaan.

In ons land is er nog geen distributeur, in Duitsland levert de grossiersgroep Europart het IMT-systeem.

 

Tags: , , , ,

BMW eerste keuzeNieuwe auto's op Auto Trader
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties