2017 een van de slechtste autoverkoopjaren

Ondanks de redelijke afzetcijfers over augustus en september ziet marktonderzoeksbureau Aumacon weinig reden voor optimisme over de nieuwverkoop in ons land.

In de nieuwe editie van Aftersales Magazine brengt directeur Clem Dickmann de “mooie start” in herinnering. Deels bevrijd van fiscale prikkels uit het voorgaande jaar klommen de verkopen in januari t/m maart met liefst 22 procent. Daarna volgden twee kwartalen van afkoeling. “Voor het vierde kwartaal wordt een daling verwacht van pakweg 15 procent, aangezien veel leasebedrijven – bij gebrek aan fiscale stimulansen – er toch weer voor zullen kiezen om nieuwe auto’s in januari te laten registreren.” Al met al rekent Aumacon op een jaartotaal van iets boven de 400.000 stuks. Daarmee is 2017 volgens Dickmann hard op weg “een van de slechtste autoverkoopjaren in de afgelopen decennia te worden.” Lees de volledige analyse in de vrijdag verschenen uitgave van Aftersales Magazine.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †