23 procent nieuwverkoop is EV

Bleef in 2021 het aandeel volledig elektrisch in de totale nieuwverkoop nog steken op 11 procent; in 2022 steeg dit naar 23 procent. Onder particulieren was dat zelfs 26 procent.

Dat concludeert RAI Vereniging op grond van een jaarlijkse analyse van de verkoopdata. RAI Vereniging verklaart de stijging van de verkoop van EV’s aan particulieren uit een combinatie van meer beschikbare elektrische modellen in de middenklassesegmenten, de aanschafsubsidies voor particulieren en de aanbiedingen voor privélease.

Benzine

Hoewel benzineauto’s nog steeds het meest verkocht worden in Nederland, zakte het aandeel benzinemotoren in de nieuwverkoop tot 38,5 procent (46 procent in 2021). Het aandeel (plug-in) hybrides ging van 33 procent in 2021 naar 36 procent in 2022.

Diesel

Het aandeel van dieselmotoren in de nieuwverkoop blijft teruglopen. Vorig jaar bedroeg het aandeel nog maar 1,5 procent van de nieuwverkoop. Dieselauto’s werden voornamelijk in de zakelijke markt verkocht. Deze markt is echter overgeschakeld op volledig elektrische auto’s.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *