7,4 procent minder registraties in EU

De eerste twee maanden van 2020 laten een min van 7,4 procent zien in de registraties van nieuwe personenauto’s in de EU.

Dat blijkt uit cijfers die koepelorganisatie Acea heeft gepubliceerd. Ook voor februari alleen was de min 7,4 procent. In totaal gingen in Europa in februari 957.052 nieuwe auto’s op kenteken.

Factoren

Acea wijt de daling aan een combinatie van factoren. Allereerst zijn er de veranderingen in de belasting op auto’s (onder andere in Nederland), waardoor registraties naar december 2019 zijn verschoven. Daarnaast zijn er wereldwijd verslechterende economische omstandigheden en groeiende onzekerheid bij consumenten die de registratiecijfers drukken.

Duitsland liet in de eerste twee maanden de grootste daling zien: 9,0 procent, gevolgd door Frankrijk (-7,8 procent), Italië (-7,3 procent) en Spanje (-6,8 procent).

In Nederland leefde de registraties in februari iets op, met een 0,3 procent stijging ten opzichte van februari 2019. Over de eerste twee maanden staat ook Nederland in de min, en wel met 4,0 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.