Aantal EV’s wereldwijd naar twee miljoen

Het aantal elektrische auto’s is wereldwijd gestegen tot twee miljoen in 2016. Hoewel dat aantal gestaag toeneemt, is nog maar 0,2 procent van alle voertuigen elektrisch.

Dat blijkt uit de laatste editie van de Global EV Outlook die het internationale energieagentschap IEA onlangs heeft gepubliceerd. Onder elektrisch worden alle auto’s verstaan die op enige wijze een elektrische aandrijfcomponent hebben.

Marktaandeel

In sommige landen gaat de uitrol van elektrisch rijden snel. In Noorwegen bedroeg het marktaandeel van elektrische voertuigen afgelopen jaar al 29 procent. Dat is het hoogste percentage ter wereld, gevolgd door Nederland met 6,4 procent en Zweden met 3,4 procent. Het IEA verwacht 9 tot 20 miljoen elektrische voertuigen in 2020 en 40 tot 70 miljoen in 2025. Teneinde de klimaatdoelstelling te halen dat de temperatuurstijging op aarde niet meer dan 2 graden Celsius toeneemt, moeten we in 2040 op 600 miljoen elektrische auto’s moeten zitten, zo heeft het IEA becijferd.

Drie belangrijkste markten

China is goed voor meer dan 40 procent van alle verkochte elektrische auto’s ter wereld. Samen met de Verenigde Staten en Europa zijn deze drie markten goed voor meer dan 90 procent van alle verkochte EV’s wereldwijd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters