Alliance Automotive neemt Lausan over

Alliance Automotive Group breidt zijn activiteiten in Spanje en Portugal uit door de overname van de Lausan Group. Lausan, met het hoofdkantoor en nationale distributiecentrum in Bilbao, realiseerde in 2021 een omzet van bijna 115 miljoen euro. Door de overname nadert de jaaromzet van AAG nu de drie miljard euro.

Lausan is een al sinds 1953 bestaande onderdelendistributeur die met 31 vestigingen actief is in de Spaanse aftermarket. Daarnaast zijn er nog een viertal regionale distributiecentra. In 2019 nam Lausan de Portugese Soulima-grossiers over (zes vestigingen en twee distributiecentra), die onder die naam ook nog steeds werkzaam zijn. In Spanje ondersteunt de Lausan Group onder meer het netwerk van Bosch Car Service-bedrijven.

Paul Donahue, ceo van GPC, moedermaatschappij van Alliance Automotive Group is blij met de toevoeging van Lausan aan het netwerk: “Met de toevoeging van Spanje en Portugal verwachten we het marktleiderschap van Lausan verder te kunnen versterken dankzij onze schaalgrootte en inkoopexpertise. Het biedt ons tevens de mogelijkheid ons merk Napa in de regio uit te rollen.”

Groeimogelijkheden

Franck Baduel, ceo van Alliance Automotive Group: “Lausan heeft een leidende marktpositie in de voor ons belangrijke Spaanse aftermarket. Hun netwerk sluit goed aan op onze bestaande activiteiten. Het wordt geleid door een uitstekend managementteam, waarvan ik zeker ben dat het verdere groeimogelijkheden op zijn markten zal ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat het managementteam van Lausan aan boord wil blijven om het bedrijf in deze volgende ontwikkelingsfase te leiden.”

De overname wordt mede ingegeven door de investeringen in IT, marketing en productontwikkeling, die noodzakelijk zijn om in de veranderende aftermarket leidend te kunnen blijven.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1789 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.