AutoPartner Twente: geen ‘Schijt aan corona’

AutoPartner Twente voelt zich er ten onrechte van beticht een ‘Schijt aan corona feestje’ te hebben georganiseerd. Het bericht daarover dat de politie op Facebook plaatst na een inval op vrijdagavond zou een onjuist beeld schetsen.

Een omwonende meldde op grond van muziek uit het bedrijfspand in Borne dat er een ‘schijt aan corona-feest’ aan de gang was. “Toen kwam de politie met meerdere auto’s naar ons toe. Ze gingen enorm tekeer”, zegt verkoper Pieter van de Ven in het AD. De aanwezigen moesten hun identiteitsbewijs tonen, de gemeente beslist over vervolgstappen.

Op zijn Facebook schrijft Van de Ven zich “verbaasd en vernederd” te voelen door de stelligheid waarmee hij door de politie publiekelijk is neergezet als overtreder van de RIVM-richtlijnen. “Wij zijn met meerdere mensen aan het werk gegaan om auto’s schoon te maken voor een online veiling. Tot 21.30, waarna een drankje is genuttigd in onze kantine. Er is 1,5 meter afstand bewaard en geen vreemde mensen waren binnen. Ik wil benadrukken dat wij geen schijt aan corona hebben. Juist niet, vandaar ook een online veiling. Wij hebben begrip voor iedereen en spijten dat dit bericht zo geplaatst is in de media.”

Autovoorraad veilen

Van de Ven heeft bij de gemeente spijt betuigt van de borrel. Die zou uitsluitend bedoeld zijn geweest om de vrijwilligers te belonen. Tachtig procent van de handel bij het bedrijf is inmiddels opgedroogd. “Daarom hadden we besloten om onze autovoorraad te veilen, om daarmee ineens wat geld te genereren. Anders overleven we de crisis niet.” De burgemeester acht de kans op herhaling klein en ziet geen reden tot nadere preventieve controle. Of er een boete volgt, wordt later bepaald.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *