Bosch bereidt voor op EV-tijdperk

Op 9 mei zal Bosch in het evenementencomplex De Fabrique in Utrecht het Bosch New Era event organiseren, waarbij New Era met name staat voor het tijdperk van de elektrische mobiliteit. Verwacht nieuwe inzichten, waaronder die voor de werkplaats.

De aanleiding om het event te organiseren laat zich raden: als ’s werelds grootste onderdelenfabrikant is Bosch direct betrokken bij de EV-transitie die gaande is. Dat betreft zowel de OE-kant als de kant van de onafhankelijke aftermarket, die vooral behoefte heeft aan een update op meerdere fronten: onderdelen en systemen, software en sensoren, diagnoseapparatuur en equipment, trainingen voor het EV-segment, een support hotline – waaronder diagnose op afstand – en daarnaast de marketingactiviteiten die nodig zijn om het universele autobedrijf te ondersteunen bij de positionering voor reparatie en onderhoud, ook aan EV’s. Het event is in eerste instantie bedoeld voor de ondernemers uit de netwerken Bosch Car Service, Autocrew en Bosch Workshop Partner, om hen te helpen zich naar de werkplaatsklant toe te positioneren als een betrouwbare EV-partner.

Werkplaats

Kennis en competenties zijn nog lang niet bij iedereen op orde als het om het EV-segment gaat, of zoals Thierry Leblanc, ceo voor de Benelux en Frankrijk van Bosch Aftermarket, onlangs stelde: “Veel autobedrijven hebben nu nog vooral werkplaatsklanten met een benzine- dan wel dieselauto. Bereid je echter juist nu al voor op een werkaanbod waarvan de EV’s een vast onderdeel zijn.”

De nu al in EV’s en e-bikes aanwezige Bosch-technologie zorgt voor noodzakelijke vernieuwingen op de werkplaatsvloer. De werkplaats van morgen wordt vandaag al vormgegeven, waarbij naast equipment ook de commerciële en technische competenties aan zullen moeten sluiten bij de New Era van de e-mobiliteit.

Op het Bosch New Era event zal daarom ruim aandacht aan de werkplaatsomgeving worden besteed. In De Fabrique worden ruim duizend bezoekers verwacht, die overigens alleen op uitnodiging toegang hebben. Dat geldt eveneens voor de live streaming die van het event zal plaatsvinden. Behalve de betreffende autobedrijven zullen ook de onderdelendistributeurs aanwezig zijn die via de werkplaatsconcepten met Bosch samenwerken. Zij zijn belangrijk omdat zij de beschikbaarheid van de onderdelen voor de werkplaatsen garanderen. Bosch zal namelijk een uitgebreid onderdelenassortiment specifiek voor het groeiende EV-segment presenteren.

Verder zal een aantal belangrijke spelers uit de fleet- en leasewereld aanwezig zijn. Een tipje van de sluier: voor de aan Bosch gelieerde werkplaatsconcepten is er voor hun klanten een EV-verzekeringspolis en een batterij-garantieconcept ontwikkeld. Hiermee kunnen de Bosch-netwerken bij hun occasionactiviteiten meeprofiteren van de zich nog te ontwikkelen EV-occasionmarkt

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3518 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.