Camiel van Meteren leidt retail Kia NL

Bij Kia Motors Nederland vult per 1 juli Camiel van Meteren (45) de positie van manager retail management. In zijn vorige functie, bij Hyundai Capital Europe, was hij als senior country manager de afgelopen twee jaar al nauw betrokken bij Kia.

In die hoedanigheid lag zijn focus onder andere op de onderhandelingen over de overeenkomst tussen bankpartner Santander en Kia Motors Nederland. Eerder werkte Camiel van Meteren als manager bij diverse captive lease- en financieringsmaatschappijen van Daimler Chrysler, Toyota-Suzuki en Peugeot-Citroën. Van Meteren wijst op toekomstige marktontwikkelingen op het gebied van digitalisatie en merkbeleving bij een veranderend consumentengedrag. “Dat maakt het een uitdaging om samen met het retailmanagementteam verder te bouwen aan het merk Kia.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †