Century neemt fietsendealer Velodroom over

Dealergroep Century, al sinds 2018 dealer van het fietsmerk Kalkhoff, neemt multimerkenfietsendealer Velodroom Roden over. De huidige eigenaar van Velodroom, Alex Kapma, blijft als aandeelhouder en directeur aan Velodroom verbonden. Hij zal ook verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse leiding. Alle medewerkers van Velodroom gaan mee in de overname.

Erik Meems (foto links), directeur/eigenaar van Century Autogroep: “Wij zien in de huidige, sterk stijgende fietsenmarkt mooie commerciële kansen in het toevoegen van fietsen aan ons productenpallet en daarnaast vinden we het belangrijk dat wij onze klanten een totale mobiliteitsoplossing kunnen leveren. Als toonaangevende speler in het Noorden willen we de verwachtingen van de klant overtreffen, ook als het gaat om een totaalaanbod van mobiliteit. Naast ons bestaande pakket aan sterke automerken en daarbij behorende producten zoals leasing, shortlease en verhuur krijgen wij steeds meer vragen naar een totaalpakket inclusief fietsen. De visie van Alex Kapma, de grondlegger van Velodroom, sluit daarbij naadloos aan. We zijn beiden al jaren op zoek naar kansen en werken daarin succesvol samen in de veranderende mobiliteitsmarkt. We zijn erg trots op de toevoeging van dit prachtige bedrijf!”

Toekomst van mobiliteit

Alex Kapma (foto rechts), eigenaar Velodroom: “De afgelopen jaren hebben Century en Velodroom al regelmatig met elkaar gekeken naar de toekomst van mobiliteit en onze gezamenlijke rol daarin. Vanuit Velodroom hebben we ons vooral gericht op service, kwaliteit en plezier in fietsen. Wij zijn op fietsgebied inmiddels toonaangevend in Noord-Nederland. We hebben een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren en ik ben enorm blij dat we onze totale mobiliteitspositie nu kunnen verstevigen, een nog breder aanbod en service aan onze (zakelijke) klanten kunnen bieden en de groei van de afgelopen jaren verder kunnen doorzetten. Met Century als sterke mobiliteitspartner naast ons ontstaan allerlei nieuwe mogelijkheden en kansen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3701 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.