Column Jos Veldhuisen: De zwakste schakel

Mijn vrouw is fan van Ikea. Ik schat dat 75 procent van de hardware in onze woon- en slaapvertrekken er vandaan komt. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en als ik iets in elkaar moet zetten, past het ook allemaal, al hoor ik van anderen wel eens andere geluiden. Dat kan overigens ook aan die anderen liggen.

jos-veldhuisenOnlangs had mijn vrouw zich laten verleiden tot de aankoop van een dubbel tv-meubel. We hebben slechts één televisie, maar ik heb niet doorgevraagd. Lengte: drie meter en zestig centimeter. Het meubel omvat een scala aan deurtjes, laden en andere in elkaar te schroeven delen. Kortom: als antieke ex-lts’er/mts’er kon ik mijn lol op. Het meubelstuk in wording bestond uit 31 pakketjes, zodat vervoer met de eigen auto was uitgesloten. Gelukkig heeft Ikea een externe bezorgdienst die op zaterdag kan leveren. Ik zag daarin mijn kans schoon in het weekeinde mijn positie in ons huishouden te verstevigen door eens flink met de schroevendraaier in de weer te gaan.

Smoes

Helaas ontvingen wij een paar minuten voor het beloofde aflevermoment van de bezorgers een sms dat zij door omstandigheden de zending niet konden afleveren. Nu wist ik de naam van de transporteur, die ik daarop direct belde. Hij vertelde mij dat de bezorgers hadden gemeld dat ze het adres niet konden vinden en ze door tijdsdruk hadden besloten het volgende adres te nemen. Ik vond het een zeer zwakke smoes, want als je een sms kan sturen, kan je ook even bellen. Hoe dan ook, ik stond voor zondag op de lijst. Helaas reed de auto waar onze pakketten in stonden die zondag een route naar Barendrecht, waardoor het maandag werd.

Nog een smoes

Op maandag werden we dan toch blij verrast met de bezorging, compleet afgeleverd door twee hulpvaardige bezorgers. Ze zeiden erbij dat het ze speet dat ik zaterdag niet thuis was geweest om de zending in ontvangst te nemen. Nu waren ze voor niks langs gekomen. Pardon? Ja, ik was niet thuis geweest. Het stond op de afleverbon. Smoes nummer twee. Mijn vrouw is nog altijd Ikea-fan en het meubelstuk voldoet aan alle wensen, maar als ik nu een vrachtwagen van de transporteur zie rijden, heb ik wel mijn bedenkingen. Dat is jammer voor die twee jongens die op maandag hun stinkende best hadden gedaan. De zwakste schakel zorgt voor ellende, denk daaraan in uw autobedrijf. Ook daar kan iedereen zijn best doen, maar jaagt één medewerker met een slechte dag uw klant(en) de deur uit.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters